Miltiniai blynai

Miltiniai blynai
Miltiniai blynai

Greitas ir mėgstamas visų vaikų maistas, tai yra miltiniai blynai.  Norint juos pasigaminti reikės miltų, pieno, kefyro, poros kiaušinių ir druskos šiek tiek. Supilame pirmiausia miltus, tada ant viršaus pieno, pamaišome iki tinkamos suspensijos, tokia kad būtų nei per tiršta nei per skysta, iberkime žiupsnelį druskos, pora kiaušinių išmuškime ir pusė stiklinės kefyro ir vėl viską gerai sumaišome.

Blynus kepam pagal savo skonį, kartais mėgstu paskrudinti labiau, kartais darau tyrus ir baltus blynus, vadinu švarius, be jokių nuodėgulių. 

Kepimas labai paprastas, ant nedidelės ugnies šlakelis aliejaus ir su samčiu ir pusamčiu pilkite blynų košę.

Kepam iki tol kol blynas truputy pageltonuoja, tada reikia apversti ant kitos pusės.

apvertus dar truputį pakepam.
Ir štai po kelių minučių  turime skanius pusryčius.

Blynus skaniausia valgyti pasibėrus šiek tiek cukraus arba uogienės.

Paskutinį blyną kepu vientisą, taip įdomiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *