Krupniko likerio receptas

Namuose galima pačiam pasigaminti krupniką ir daug pigiau nei šiuo metu kainuoja parduotuvėje.

Krupniko likeriui reikalingi produktai

  1. Spirito 96 ar šiek mažiau laipsnių, galima Lenkijoje nusipirkti apie 10 eurų pusė litro.
  2. Litras medaus, medų įpilame į verdanti 1,5 litro vandenį ir ištirpinti medų, gausis skysta masė.
  3. Tada supilame įvairius prieskonius pagal skonį: sodos šaukštelis, cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, kardomonas, muskatas, vanilė. Vieni supila viską į verdantį puodą, kiti paima suvynioja i marlę prieskoniu ir reikia kokias 20 minučių pavirti. Gaunasi gal ir ne patraukli konsistencija, tačiau vėliau nusistovės ir skonis ir kvapas turi būti geras.
krupniko masė verdam su visais prieskoniais kartu arba atskirai, tada skystis bus gražus
verda apie 20 minučių ant silpnos ugnies
Prieskoniai supilami į indą ir gerai sumaišomi, tada dedama į marlę arba tiesiog į puodą.
pagal skonį kai kurių prieskonių galite ir nedėti
Kad geriau įsigertų prieskoniai galima keletas parų palaikyti taip, vėliau nukošti prieskonius, o turinį supilti į butelius ir keletas mėnesių brandinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *