Jauna pavasario dilgėlė yra labai naudinga mūsų organizmui, turi daug vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Galima iš jų virti sriubas, troškinius ir kitus patiekalus. Labai tinkamas priedas kiaulių pašarams pagardinti, jeigu įdėsite keletas gerų saujų į kiaulės ėdalą, ji jums tikrai pasakys didelis ačiū, nes kiaulėms labai patinka šis žalumynas ir joms sureguliuoja virškinimo traktą, taip pat gauna daug vitaminų.
Dilgėles reikia skinti su pirštinėmis, nes jos turi aštrius šeriukus, kurie duria, vėliau atsiranda pabėrimas, tai nieko baisaus po kelių valandų praeis, tai tik odos reakcija į dilgėlės plaukelius. Imant atsargiai galima to ir išvengti, nes jausmas ne pats maloniausias.
Nors senoliai sakydavo apspirginti yra sveika, kraujagysles pavarinėja toje vietoje labiau. Tai kad dilgėles naudojant tinkamai, gali tapti mūsų vitaminų šaltinis.